Stack MEAN

 

Avaluació de tecnologies: stack MEAN

Stack MEAN

El stack MEAN és una combinació de tecnologies per a la creació d'aplicacions web i mòbils. MEAN és un acrònim que significa MongoDB, Express, Angular i Node.js, i cada una d'aquestes tecnologies té un propòsit específic en el stack.

MongoDB

És una base de dades NoSQL orientada a documents que proporciona flexibilitat i escalabilitat per a aplicacions web i mòbils.

Express

És un framework de Node.js que proporciona un conjunt de funcions per a la creació de servidors web i APIs (backend).

Angular

És un framework de JavaScript per a la creació d'aplicacions web de client (frontend) que permet la creació d'interfícies d'usuari interactives i riques.

Node.js

És un entorn d'execució de JavaScript (nosaltres utilitzem TypeScript) del costat del servidor (backend) que permet la creació de servidors web escalables i aplicacions de xarxa.

És el stack que hem fet servir per al backend + backoffice.

Frontend

A l’hora de començar a desenvolupar el frontend, vam descartar l’ús d’Angular, ja que per a desenvolupar l’aplicació mòbil calia utilitzar una nova tecnologia com Ionic, i no ens convencien les seves característiques (per exemple, no té hot reload).

Per al backend seguim utilitzant Node.js, Express i MongoDB, perquè s’adequen perfectament al nostre projecte

Per al frontend teníem 2 opcions:

  • React + React Native
  • Flutter

Vam fer una votació entre els 5 membres del grup, i els resultats van ser 3 vots per React i 2 vots per Flutter. És hora de descobrir aquest món :)

Comentaris

Entrades populars