LA CONCIÈNCIA DIGITAL DE BRIDGE TO BELONG

Desenvolupar una aplicació engloba molts aspectes que no estan relacionades només amb la pròpia programació. I és que és indispensable que quan es desenvolupi una aplicació es faci des del punt de vista de la consciència digital. Gràcies amb aquest enfocament aconseguirem una aplicació que asseguri la inclusivitat, la protecció de dades i de la identitat digital entre d'altres.

Un cop comentada la importància d'aquest concepte, comentarem com nosaltres, des de Bridge To Belong, farem que això passi:

  • Primerament, els nostres usuaris poden iniciar sessió sense necessitat de tenir un email. Aquesta propietat de l'aplicació perm
    et que persones que no tinguin email, com pot ser el cas de qualsevol persona en situació de necessitat, pugui tenir una identitat en l'aplicació.
  • Les contrasenyes dels usuaris es troben guardades en les bases de dades de MongoDB per mitjà d'un hash, de forma que ni tan sols com a administradors podem saber-les.
  • En cap moment utilitzem el protocol HTTP, sinó que optem per la versió segura HTTPS a l'hora de posar en producció el projecte.
  • Els usuaris tenen la possibilitat d'identificar-se amb diferents rols de forma que tenen obertes unes funcionalitats en l'aplicació que s'adapten a les seves necessitats.
  • Completa transparència en l'experiència de l'usuari a l'hora de mostrar com es tracten les seves dades i quina serà la informació que quedarà recopilada sobre ells en l'aplicació. Aquest tema és molt delicat en el nostre cas, ja que crear una identitat digital en la nostra aplicació significa quedar registrat com a persona en necessitat i en molts casos usuaris en el rol de necessitat poden ser immigrants i quedar en una situació de vulnerabilitat davant una filtració de la informació. Aquest és un altre dels motius pels quals hem posat com opcional l'email d'usuaris, de forma que els usuaris poden utilitzar l'aplicació sense compartir excessiva informació en cas de no voler-ho.
  • Ens agradaria fer alguna versió d'aplicació especialitzada per persones cegues i d'altres tipus de discapacitats per augmentar l'accessibilitat de l'aplicació.
  • El contingut de l'aplicació es mostrarà en l'idioma escollit per l'usuari.
  • Implementarem una espècie de diccionari amb les paraules i expressions bàsiques de l'espanyol i del català entre altres idiomes d'interès per persones que quan es trobin en situació de necessitat i desconeguin l'idioma puguin saber actuar davant algunes situacions bàsiques.

Aquestes serien les nostres funcionalitats de l'aplicació destinades de forma exclusiva a fer de la nostra aplicació un lloc segur, on la informació es troba protegida i on tota mena de perfils poden trobar les seves necessitats cobertes de la forma més adaptada possible.

Comentaris

Entrades populars